Deze maand krijgen de meeste mensen het weer op de rekening gestort: vakantiegeld! Een fijn extraatje zo halverwege het jaar. Oorspronkelijk was het vakantiegeld bedoeld als toelage om de extra kosten van een vakantie te dekken. Vandaar ook de naam ‘vakantiegeld’. Tegenwoordig word dit extra geld allang niet meer alleen voor dat doel gebruikt. Wil je weten hoeveel vakantiegeld je ongeveer kan verwachten? Op de site van het Nibud vind je een handig overzicht.

Heb jij al een idee wat je met je vakantiegeld gaat doen? Je kunt natuurlijk lekker op vakantie gaan, nieuwe meubels kopen of je spaarrekening aanvullen. Ben je er nog niet helemaal uit of benieuwd wat je er nog meer mee kan? Lees dan verder en ontdek 6 manieren waarop jij je vakantiegeld zinvol en slim kunt besteden.

 

Op vakantie gaan

Dit is een inkoppertje natuurlijk 😉

Geniet van een welverdiende vakantie! Je hebt er immers hard voor gewerkt. Ver weg of dichterbij huis.. Vliegen of met de auto.. De keuze is reuze!

 

Los schulden af

Misschien niet het eerste waar je aan zat te denken maar het kan ook heel handig zijn om schulden af te gaan lossen. Zo kan je je hypotheek wat naar beneden krijgen, of die vervelende roodstand eindelijk eens opheffen. Maar ook andere geldschulden die je hebt kun je (gedeeltelijk) gaan aflossen.

 

Spaar voor een buffer

Klinkt logisch toch? Zet je vakantiegeld eens opzij als financiële buffer, zodat je voorbereid bent op een onverwachte grote uitgave zoals die nieuwe wasmachine of een kapotte auto. Of reserveer het alvast voor een grotere uitgave die eraan zit te komen zoals het onderhoud van je huis, auto of tuin.

 

Investeer je vakantiegeld

Investeer bijvoorbeeld in de energiezuinigheid van je huis. Laat je huis isoleren of schaf zonnepanelen aan. Op de langere termijn kan dit jou een besparing opleveren op je energiekosten.

 

Vastzetten op spaarrekening

Verwacht je geen grote kosten te hoeven maken in de komende tijd? Zoek dan eens naar een spaarrekening met een aantrekkelijke rente. Als je goed zoekt zijn ze wel te vinden. Vaak als het geld langer vast gezet kan worden bijvoorbeeld. Zo kan je vakantiegeld groeien tot het moment dat jij het wel uit wilt gaan geven. 

 

Spend your money

Last but not least: geef het uit! Maar dan niet per se aan de boodschappen of dat zoveelste leuke truitje. Nee, ga herinneringen maken, doe waar jij gelukkig van word!

 

Je ziet, er is genoeg mogelijk met jouw vakantiegeld. Nog één tip: denk er eerst even goed over na. Jaag je geld er niet meteen doorheen. Maak je keuze weloverwogen! En geniet er dan ook van!

Laat je mij weten waar jij dit jaar je vakantiegeld aan gaat besteden? Ik ben benieuwd! En wellicht heb jij ook nog wel een goede tip, deel hem dan hieronder in de reacties!

 

Chat openen
💬 Stel hier je vraag!
Hallo 👋
Kan ik je helpen?