Hoeveel besteed jij elke maand aan de boodschappen? Ben je daar tevreden over of mag het van jou wel wat minder? Kijk dan eens naar deze tips, en doe er je voordeel mee!

 

Tip 1: Maak een lijstje

Ga jij vaak zonder lijstje de supermarkt in? En kom je er dan met een heleboel spullen weer uit? Die je eigenlijk niet nodig had; of ben je ook nog eens de helft vergeten? Maak van tevoren een lijstje met de dingen die je nodig hebt en werkt in de supermarkt dit lijstje af.

Tip 2: Betaal met cash geld

Pinnen lijkt zo makkelijk, en dat is het ook. Maar je ziet veel minder goed hoeveel je daadwerkelijk uitgeeft. Als het geld letterlijk eerst door je hand gaat raak je er steeds meer van bewust hoeveel alles kost.

Tip 3: Geef jezelf een tijdslimiet

Minder tijd om te kopen = minder verleidingen. Ga bijvoorbeeld eens boodschappen doen vlak voordat je de kinderen uit school gaat halen. Waarschijnlijk neem je dan alleen mee wat op je lijstje staat. Terwijl als je alle tijd zou hebben, je veel meer rond aan het kijken bent en er van alles in je karretje beland wat nou net niet op je lijstje staat.

Tip 4: Controleer eerst thuis je voorraad

Heb je dat ook wel eens: loop je door de supermarkt en denk je: oh hebben we dat nog in huis, zou dat nog goed zijn? Had ik nou nog worstjes in de vriezer liggen? Voorkom dit en controleer voordat je naar de winkel gaat eerst even je voorraadkast, koelkast of vriezer.

Tip 5: Ga minder vaak

Beperk je tot 1 of 2 winkels. Elke supermarkt heeft zo zijn eigen aanbiedingen en verleidingen. Loop je alles af, dan kom je ook weer die dingen tegen die je eigenlijk niet nodig had maar: oh ja, hier hebben ze ook dit, en dat, en dit…

Chat openen
💬 Stel hier je vraag!
Hallo 👋
Kan ik je helpen?