waar doen ze het van? Pot met geld waar plant uit groeit

Waar doen ze het van?

Vraag jij je ook weleens af : waar doen ze het van? Hoe ziet het financiële plaatje er bij een ander uit? Want stiekem zouden we dat toch wel willen weten!

In deze rubriek deelt iemand zijn of haar kasboekje met jou. Laat je inspireren door hoe zij met hun geld omgaan en heb je tips voor diegene? Laat het weten in de reacties!

 

Zelf ook je inkomsten en uitgaven bijhouden? Klik hier!

Naam anoniem (30jr); herstellende van een burn-out
Partner ja (27jr); werkt fulltime als havenarbeider
Kinderen nee
Huisdieren ja

 
Netto inkomsten per maand

Uitkering/ziektekas (België): €1000
Salaris partner: ca €2000
Totaal: ca €3000


Netto uitgaven per maand

Lening (huis): €610
Servicekosten: €120
Elektriciteit: €85
Telefoon, internet, tv: €95
Ziektekosten/vakbond: €38,35
Overige verzekeringen: €14
Sporten: €200
Afbetaling auto: €344
Autoverzekering en brandstof: €360
Boodschappen: €300
Roken: €90
Pensioensparen: €50
Totaal: €2306,35


Hoe hebben jullie de financiën geregeld?

Ik doe zelf de financiën aangezien we dat hebben afgesproken bij het begin van onze relatie want mijn vriend is hier niet goed in. We hebben beide een eigen rekening en er is een gezamenlijke spaarrekening. Daarnaast heb ik zelf ook nog een spaarrekening waarop ik voor ons spaar. Dit doe ik om het geld een beetje uit het zicht te houden van mijn vriend, anders heeft hij het zo weer uitgegeven!


Waar spaar je voor?

Elke maand probeer ik ongeveer €400 te sparen. Dat geld is bestemd voor onze dromen, zoals trouwen, reizen en een mooi huisje kopen.


Vertel eens over jullie huisdier..

We hebben een chihuahua van 5 jaar oud. Hij is eigenlijk het allerbelangrijkst in ons leven. Niet dat hij verwend wordt hoor, maar evengoed krijgt hij het beste eten, een leuke mand én biologische afbreekbare poepzakjes!


Wat is echt een zwakke plek in jullie financiën?

Wij geven heel vaak geld uit aan fastfood of uit eten gaan. Ik moet ook vaak nee-zeggen tegen mijn vriend, hij zou anders constant van alles kopen..


Bespaar je wel eens ergens op?

Als ik alleen thuis ben ga ik een aantal keer naar het toilet voordat ik hem doortrek. Ook douchen we vaak samen na het sporten. Ik let goed op de aanbiedingen, ons weekmenu en dieet pas ik hierop aan. Daarnaast kijk ik rond voor goedkopere of betere deals voor energie of internet. Af en toe zoek ik naar het goedkoopste tankstation, of ik wacht 2 dagen langer met tanken omdat zij dan bijvoorbeeld net een actie doen op de brandstof.

Duurzaamheid

Ik kijk ook altijd of ik dingen voor in huis niet via een weggeef-hoek kan krijgen in plaats van het te gaan kopen. 

Bovendien ben ik ook steeds meer bezig met herbruikbare producten. Ik wil bijvoorbeeld graag wasbare wattenschijfjes aanschaffen en we bakken ons brood al zelf. En ik vries alle kliekjes in, vele kleintjes maken 1 grote!


Welke financiële tip zou je de volgers van Your Happy Budget willen meegeven?

Als het kan maak dan een moestuin! Ik vind het zo jammer dat ik geen groene vingers heb want het zou ons enorm veel besparen op groenten en fruit.

Lijkt het jou leuk om ook een keer in deze rubriek te staan met jouw kasboekje? Dat kan! Meld je nu aan via onderstaand formulier!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.