Waar doen ze het van?

Vraag jij je ook weleens af : waar doen ze het van? Want stiekem willen we dat toch wel weten! In deze rubriek deelt iemand zijn of haar kasboekje met jou. Laat je inspireren door hoe zij met hun geld omgaan en heb je tips voor diegene? Laat het weten in de reacties!

Naam anoniem; werkt parttime in de dienstverlening
Partner ja; werkt fulltime in een administratieve functie
Kinderen ja


Netto inkomsten per maand

Salaris: €6200
Kinderbijslag: €300
Belastingteruggave: €500
Totaal: €7000


Netto uitgaven per maand

Hypotheek en aflossing: €1860
Gas, water, licht: €230
Telefoon, internet, tv: €100
Ziektekostenverzekering: €318
Overige verzekeringen: €270
Buitenschoolse opvang: €235
Abonnementen: €25
Sporten: €100
Parkeerkosten en benzine: €180
Boodschappen: €950
Kinderkleding: €300
Kleding en schoenen: €200
Onderhoud huis: €500
Kapper: €40
Oppas: €75
Giften: €300
Extra’s: €300
Sparen: €1000
Sparen voor kinderen: €100
Totaal: €7083


Hoe hebben jullie de financiën geregeld?

Wij hebben twee betaalrekeningen: één waar al het geld op binnenkomt en de vaste lasten vanaf gaan. Daarnaast één rekening voor de dagelijkse zaken.


Jullie hebben een fijn inkomen maar ook veel uitgaven, waardoor je niet helemaal uitkomt met je budget. Heb je een zwakke plek wat betreft geld uitgeven?

Mijn zwakke plek is dat ik makkelijk geld uitgeef. Dat wil zeggen: ik vind geld niet belangrijk en daarom ben ik er te makkelijk mee. Ik geef erg veel geld uit aan de wekelijkse boodschappen. We hebben geen schulden, maar aan de andere kant merk ik toch dat ik vaak wat heen en weer sluis van de spaarrekening omdat ik net niet uitkom.


Bespaar je wel eens ergens op, als je merkt dat je niet uitkomt?

Aan actief besparen doen we niet. We gebruiken de meeste stroom in de daluren en hebben verder niet veel abonnementen en verplichtingen. Waar ik op zou kunnen en willen besparen zijn de boodschappen, daar gaat eigenlijk door het drukke leven dat we leiden wel erg veel geld aan op.


Waar zou je nooit op willen besparen?

Ik zou nooit willen besparen op goede koffie omdat dat echt iets is waar ik van kan genieten. Daarnaast vind ik het gezellig om elk weekend een bos bloemen op tafel te hebben staan. Ook vind ik gezonde en verantwoorde voeding heel belangrijk. Echter is dat wel iets duurder.


Het is belangrijk om naast geld uit te geven óók te sparen; dat doen jullie goed, zie ik!

Ja dat klopt want wij sparen voor onvoorziene uitgaven en ook voor extra’s zoals een luxe etentje. Tevens sparen we voor de kinderen! En tot slot, als het budget het toelaat sparen we voor de vakantie.

Lijkt het jou leuk om ook een keer in deze rubriek te staan met jouw kasboekje?
Dat kan! Meld je nu aan via onderstaand formulier!

Recommended Posts

2 Comments

  1. Leuk om te lezen over de inkomsten en uitgaven van een ander. Ik ga een zelfde lijst maken omdat ik benieuwd ben geworden naar mijn eigen patronen. Ik zou namelijk meer willen sparen en meer schulden willen aflossen.

    • Leuk om te horen Marie! Het is een goed idee om voor jezelf alles eens op een rij te zetten. Ik ben benieuwd welke dingen je tegen gaat komen.
      Mocht je meer info willen of ook mee willen doen met ‘Waar doen ze het van’, laat dan een berichtje achter via het contactformulier https://yourhappybudget.nl/contact/


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.