Hoe overleef ik Black Friday?

5 tips om Black Friday te overleven!

Binnenkort is het weer Black Friday. Traditioneel een dag van hoge kortingen om de Amerikanen naar de winkels te lokken om hun kerstinkopen te gaan doen. Tegenwoordig is het in Nederland ook een populaire dag geworden om met korting de cadeaus voor Sint en Kerst in te slaan. En niet alleen op die ene dag, veel winkels beginnen al dagen vóór Black Friday met de eerste kortingen!

Op deze dagen worden we enorm getriggerd om toch vooral maar te kopen. Het zou toch zonde zijn als je die mooie aanbieding mis zou lopen?! Hoe kun je nou het beste met deze verleidingen omgaan?

Ik heb voor jou 5 tips op een rijtje gezet om deze dagen goed door te komen zonder dat je je laat verleiden tot teveel of té grote uitgaves.


Tip 1: Ga NIET naar de winkels!

Deze tip is voor dit jaar makkelijker uit te voeren dan andere jaren. Door de coronamaatregelen worden we geacht zo weinig mogelijk de deur uit te gaan. Dus ga gewoon niet als het niet persé hoeft. Dan kom je ook niet in de verleiding. Moet je toch? Ga dan alléén naar die winkel en skip de rest.

Tip 2: Vermijdt als het kan webshops!

Juist in deze tijd van corona, winkelen veel mensen via het internet. Dit is natuurlijk hartstikke handig, want zo hoef je er niet op uit en houd je je dus aan de maatregelen. Als je via het internet koopt doe je dat coronaproof én gericht! Ga dus niet rond surfen op internet. Doe je dit toch, bijvoorbeeld uit verveling? Ga op zoek naar een andere bezigheid: bel een vriend(in) voor een praatje of maak een (strand)wandeling.

Tip 3: Stel jezelf een vraag.

Zie je toch iets interessants voorbij komen? Vraag jezelf dan eerst af of je dit écht nodig hebt. En of je het nú nodig hebt. Is je antwoord hier ‘nee’ op, laat het dan voor wat het is. Is je antwoord hier ‘ja’ op? Lees dan gauw de volgende tips.

Tip 4: Toch iets kopen?

Het kan ook zijn dat jij juist op dit moment wat nodig hebt? Of wilde je al langer iets aanschaffen maar heb je gewacht op deze dagen? Bereid je dan goed voor. Zorg dat je precies weet waar je naar op zoek bent en koop alleen datgene wat je nodig hebt. Houd je aan een vooraf bepaald budget.

Tip 5: Prijzen en aanbiedingen vergelijken!

Vergelijk die vette korting of die mooie aanbieding eens bij de concurrent. Of met de ‘normale’ prijzen. Jij kan misschien denken dat je flinke korting krijgt maar wellicht is het ergens anders toch voordeliger.


Wees je bewust dat winkels en verkopers er alles aan zullen doen om jou te verleiden tot een aankoop. Doe géén impulsaankopen! Was je niet al van plan iets te kopen? Doe het dan nu ook niet. Koop niet om het kopen! Het is zo zonde als je later spijt krijgt!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.